Je theorie examen halen?

Vanaf 16 jaar mag je al theorie-examen doen. Het theorie-examen wordt afgenomen door het CBR. Je kan zelf bepalen in welke plaats je theorie-examen wil doen. Een theorie-examen kun je via de website van het CBR reserveren of je kan ook een reservering door de rijschool laten maken. Hiervoor moet er aan de rijschool een machtiging worden afgegeven. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig en het theorie-examen kost € 37,00.

 

Ook is er de mogelijkheid om een Individueel Begeleid Theorie-examen te doen. 

En als je denkt dat je meer leestijd nodig hebt, bijvoorbeeld wanneer je dyslectisch bent, kun je ook een theorie-examen extra tijd doen.

Meer informatie over het theorie-examen kun je vinden op www.cbr.nl 

Online je theorie leren

Een mogelijkheid om jezelf voor te bereiden op het theorie-examen is door het volgen van een online theoriecursus. De opleiding bestaat uit een compleet digitaal lesboek met maar liefst 50 theorie-examens, 100 geanimeerde lesfilms over gevaarherkenning en meer dan 60 instructiefilms van de rijprocedure. Je volgt een lesschema op basis van gemaakte vorderingen zonder enige tijdslimiet. Deze online theoriecursus zit standaard in de lespakketten.

 

 

 

Meer informatie hierover vindt je op www.itheorie.nl 

 

Wanneer je zelf leermiddelen hebt, zoals theorieboeken of cd-roms, wordt vanzelfsprekend de prijs van de online-theoriecursus in mindering gebracht op de prijs van het gekozen pakket. Dit geldt natuurlijk ook als je al in het bezit bent van het theoriecertificaat wanneer je begint met lessen.

 

Hoe ziet een theorie examen eruit?

Het theorie-examen bestaat uit 3 examenonderdelen namelijk: gevaarherkenning, kennis en inzicht.

Voor deze onderdelen geldt het volgende: 

Gevaarherkenning: 25 vragen, 13 goed.

Kennis: 12 vragen, 10 goed.

Inzicht: 28 vragen, 25 goed.

 

Voor alle 3 de onderdelen moet je een voldoende scoren. Als je slaagt, is je theoriecertificaat 1,5 jaar geldig.

 

Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar het theorie examen!!!